+358 40 082 1072 [email protected]

Seismiikka

Missä

Seismiikka reagoi materiaalien seismisen nopeuden (kovuuden ja tiheyden funktio) muutoksiin. Sitä voidaan soveltaa vaihtelevissa mittakaavoissa, pienistä massiivisiin. Tyypillisiin kohteisiin kuuluu maaperän paksuuden analysointi ja kallion ruhjevyöhykkeiden paikallistaminen. Voidaan käyttää myös seurantamenetelmänä.

Edut

Kaikista geofysikaalisista menetelmistä seisminen tarjoaa kallioperän syvyydestä varmimmat tulokset. Se on myös yksi harvoista menetelmistä, joka läpäisee lähes kaikki materiaalit (paitsi ilman), joten sitä voidaan soveltaa suhteellisen syviin kohteisiin.

Tutkimukset

Seismiset mittaukset vaativat useiden vastaanottimien (geofonien) levittämistä maahan, niiden yhdistämistä seismografiin, värähtelyn aiheuttamista ja kaikujen mittaamista. Linjan topografia on myös mitattava.

Laitteet

Tärkein seismografiamme on tällä hetkellä ABEMin 48-kanavainen Terraloc pro. Värähtely voidaan aikaansaada joko räjähteillä tai erilaisilla mekaanisilla lähteillä. Tarkoitukseen sopiva mittauskonfiguraatio ja seismisten aaltojen lähteet valitaan kohteen mukaan

Geovisorilla on erinomaiset yhteydet laitevuokraamoihin ja laaja yhteistyöverkosto. Henkilöstöllämme on monipuolinen kokemus erilaisista geofysiikan laitteistoista.

Data

Asiakkaat saavat aina laadunvarmistetun raakadatan tutkimuksista. Lisäksi toteutamme datan prosessoinnin ja analysoinnin. Valitun tasoinen raportointi sekä asiakkaan perehdyttäminen tutkimustuloksiin toteutetaan sovitusti.

Tyypillisiä tuloksia seismiikassa ovat sektiot, kartat tai CAD-tiedostot, jotka kuvaavat ominaisuuksia, joita asiakas haluaa meidän analysoivan.

Call Now Button