+358 40 082 1072 [email protected]

Painovoimamittaus

Missä

Käytetään tyypillisesti korkean tiheyden omaavien malmien etsimiseen. Menetelmää voidaan käyttää myös malminetsintään liittyvien geologisten rakenteiden tutkimiseen. Menetelmä perustuu painovoimamuutosten mittaamiseen, tiheät metallimalmit aiheuttavat positiivisen anomalian painovoimakentässä. Voidaan soveltaa myös negatiivisiin anomalioihin, kuten teollisten mineraalien etsintään tai maaperän paksuuden arviointiin.

Edut

Painonvoimamittaus on tehokas malmipotentiaalialueiden rakennegeologisessa tutkimuksessa. Menetelmä on myös tehokas metallimalmiesiintymien paikallistamiseen ja rajaamiseen seuraavaksi tulevia tutkimusmenetelmiä, esim. näytteenottoa ja kairausta, varten. Menetelmää sovelletaan usein myös pohjavesitutkimuksessa maaperän paksuutta arvioitaessa suuressa mittakaavassa.

Tutkimukset

Painovoimamittaus on passiivinen menetelmä, joten siinä tarvitaan vain vastaanotin. Tutkimukset suoritetaan yleensä ennalta suunnitelluilla mittauspisteillä. Kunkin pisteen korkeus merenpinnasta mitataan myös. Käytämme nykyaikaisia RTK-GPS-järjestelmiä korkeuden mittaamiseen.

Laitteet

Katso painovoima mittauksiin soveltuva mittauskalustomme laiteluettelosta. Jos et löydä haluttua geofysiikan tai muuta laitteistoa valikoimastamme, kysy meiltä vaihtoehtoista kalustoa. Meillä on erinomaiset yhteydet laitevuokraamoihin ja laaja yhteistyöverkosto. Henkilöstöllämme on monipuolinen kokemus erilaisista geofysiikan laitteistoista.

Data

Asiakkaat saavat aina laatuvarmistetun raakadatan tutkimuksista. Lisäksi pystymme tekemään datan prosessoinnin (esim. Bouguer-anomalioihin asti) ja mallinnuksen. Valitun tasoinen raportointi sekä asiakkaan perehdyttäminen tutkimustuloksiin tehdään sovitusti.

Gravimetriset profiilit, kartat ja 3D-mallit luodaan pyydettäessä.

Call Now Button