+358 40 082 1072 [email protected]

Magneettinen mittaus

Missä

Käytetään tyypillisesti rautamalmien, kuten magnetiitin ja hematiitin, paikannukseen ja kohdealueen magneettiseen kartoitukseen. Menetelmää voidaan käyttää myös malminetsintään liittyvien geologisten rakenteiden tutkimiseen. Menetelmä perustuu mineraalien magnetoituman mittaukseen. Magneettisia mittauksia voidaan soveltaa myös yhdyskunnan rakenteiden, kuten metalliputkien, sijainnin paikantamiseen.

Edut

Magneettinen menetelmä on tehokas malmipotentiaalialueiden geologisiin tutkimuksiin. Menetelmä on myös tehokas magnetoituneiden esiintymien paikallistamiseen ja rajaamiseen seuraavaksi tulevia tutkimusmenetelmiä, esim. näytteenottoa ja kairausta, varten. Menetelmällä on tehokasta kattaa laajojakin alueita.

Tutkimukset

Magneettinen menetelmä on passiivinen menetelmä, joten siinä tarvitaan vain vastaanotin. Mittaukset tehdään ennalta suunnitelluilla linjoilla, pisteeltä pisteelle tai jatkuvana mittauksena. Menetelmässä käytetään kahta magnetometriä, yhtä kiinteänä tukiasemana ja toista mittauksessa.

Laitteet

Katso magneettinen mittauskalustomme laiteluettelosta. Jos et löydä haluttua geofysiikan tai muuta laitteistoa valikoimastamme, kysy meiltä vaihtoehtoista kalustoa. Meillä on erinomaiset yhteydet laitevuokraamoihin ja laaja yhteistyöverkosto. Henkilöstöllämme on monipuolinen kokemus erilaisista geofysiikan laitteistoista.

Data

Asiakkaat saavat aina laatuvarmistetun raakadatan tutkimuksista. Lisäksi pystymme tekemään datan prosessoinnin ja mallinnuksen. Valitun tasoinen raportointi sekä asiakkaan perehdyttäminen tutkimustuloksiin tehdään sovitusti.

Magneettiset profiilit, kartat ja 3D-mallit luodaan pyydettäessä.

Call Now Button