+358 40 082 1072 [email protected]

Indusoitu polarisaatio (IP) menetelmä

Missä käytetään

Käytetään tyypillisesti pirotteisten metallimalmien paikallistamiseen. Menetelmä perustuu malmin tai veden aiheuttamaan indusoituun polarisaatioefektiin (IP-efekti).

Edut

IP-menetelmää voidaan soveltaa geologisten rakenteiden ja pirotteisten esiintymien paikallistamiseen, silloin kun muut geofysiikan sähkömagneettiset menetelmät eivät ole tehokkaita. Resistiivisyys voidaan mitata (ja lähes aina mitataan) samanaikaisesti.

Tutkimukset

Käytetään yleensä erillistä lähetintä ja vastaanotinta. Elektrodit levitetään maahan ennen mittausta. Mittausalueen laajuus ja mittauslinjojen pituus vaihtelee kymmenistä metreistä kilometreihin. Saavutettavissa oleva syvyys ja resoluutio riippuvat mittauskonfiguraatiosta ja maaperän olosuhteista. Erilaisia mittauskonfiguraatioita voidaan käyttää ja ne suunnitellaan aina tutkimuskohteen perusteella.

Laitteet

Katso IP mittauskalustomme laiteluettelosta. Jos et löydä haluttua geofysiikan tai muuta laitteistoa valikoimastamme, kysy meiltä vaihtoehtoista kalustoa. Meillä on erinomaiset yhteydet laitevuokraamoihin ja laaja yhteistyöverkosto. Henkilöstöllämme on monipuolinen kokemus erilaisista geofysiikan laitteistoista.

Data

Asiakkaat saavat aina laatuvarmistetun raakadatan tutkimuksista. Lisäksi pystymme tekemään datan prosessoinnin ja mallinnuksen. Valitun tasoinen raportointi sekä asiakkaan perehdyttäminen tutkimustuloksiin tehdään sovitusti.

IP-menetelmän lopullinen tuote on tavallisesti 2D-poikkileikkaus tai invertoitu 3D-voxelmalli kohteesta.

Call Now Button