+358 40 082 1072 [email protected]

Reikäkuvaukset

Missä

Geovisor toteuttaa sekä optisia (OBI) että akustisia (ABI) reikäkuvauksia. Optinen reikäkuvaaminen perustuu optisen kameratekniikan käyttöön kairareiässä. Tyypillisesti menetelmää käytetään geologisten rakenteiden, kuten kivilajin, mineralogian, rakojen, rakosuuntien, rakojen täytteiden jne. paikantamiseen kairareiässä. Akustinen reikäkuvaaminen perustuu akustisen (ultraääni) kameratekniikan käyttöön kairareiässä. Tyypillisesti menetelmää käytetään geologisten rakenteiden, kuten rakojen, rakosuuntien jne. paikantamiseen kairareiässä.

Edut

Reikäkuvaukset tuovat merkittävästi lisätietoa kallion rakenteista ja sitä käytetään usein kairasydämen rinnalla. Erityisesti, jos kairasydän on hyvin rikkoinainen, reikäkuvauksella pystytään havaitsemaan tarkasti kallion rakenteet. Jos reikä tehdään porauksella kairaamisen sijasta, reikäkuvaus ainoa tapa saada tietoa kallion rakenteista sekä rikkonaisuudesta.

Tutkimukset

Optinen kuvaus voidaan toteuttaa sekä kuivassa että vesitäyttöisessä reiässä. Jos reikä on vesitäyttöinen, tulee veden olla optisesti läpinäkyvää. Akustinen kuvaus vaatii aina reiän vesitäytön, mutta veden laadulla ei ole menetelmän kannalta väliä. Akustinen kuvantaminen on mahdollista myös suojaputken läpi.

Laitteet

Reikäkuvauksissa käytämme anturit ovat markkinoiden johtavat, lähes alan standardeiksi muodostuneet: ALT:in ABI (Acoustic televiewer) ja OBI (Optical televiewer).

Tarvittaessa voitte kuitenkin kysyä meiltä vaihtoehtoista kalustoa. Geovisorilla on erinomaiset yhteydet laitevuokraamoihin ja laaja yhteistyöverkosto. Henkilöstöllämme on monipuolinen kokemus erilaisista geofysiikan laitteistoista.

Data

Asiakas saa aina laadunvarmennetut raakadatat mittauksista. Lisäksi teemme datan prosessoinnin, analysoinnin ja raportoinnin sopimuksen mukaisesti.

Valitun tasoinen raportointi sekä asiakkaan perehdyttäminen tutkimustuloksiin tehdään sovitusti.

Call Now Button